Banebeskrivelse

Nordvestjysk Golfklub har i 2019 indviet fem nye huller (hul N1, N4, N5 og N7 er ændret kraftigt og hul N6 er helt erstattet)

Da vores baneguide midlertidig kun findes som kladde (1 enkelt A4 print - kan findes i papir i klubben OG som download) - og de fleste GPS ure og apps sikkert ikke er opdateret - kan vi heldigvis tilbyde Danmarks bedste elektroniske GPS-Baneguide: GLFR.

 

NVG er igen optaget i Peugeot's Golfguide med en delt 2. plads i Danmark med 16 stjerner ud af 20 mulige.

Allerede i 2005 fik den meget pertentlig og krævende organisation øjnene op for herlighederne i Nystrup. Som vanligt rates banerne i hele Europa og de 1000 bedste bliver publiceret i bogen.

Denne gang er der kun optaget 14 baner i hele Danmark og kun 1 (Rungsted) har fået en stjerne mere (17) end NVG. De andre baner med 16 stjerner er Himmerland New, Holstebro, København, Læsø, Silkeborg og Simons. – Altså endnu engang et meget fint ”selskab” at være i.

 

Har du spillet Danmarks bedste par 5 hul?

Danmarks bedste par 5 hul finder du på NVG's baneanlæg.

Dansk Golf har lavet en storstilet undersøgelse og kåret det bedste par 3, par 4 og par 5 hul i Danmark. Valget af bedste par 5 hul faldt på NVGs N3. Det er vi meget stolte af.

Se begrundelsen her

 

NVG's bane er i fremragende stand

Beliggenhed - beliggenhed - beliggenhed. På grund af banens beliggenhed i Nationalpark Thy med masser af plads og undergrund bestående af sandklitter, finder du her hele året unikke forhold som f.eks.

  • Altid tørre fairways (banen er aldrig lukket pga vand)
  • Ingen hvide pæle (og næsten heller aldrig blå)
  • Hurtige greens

 

Se i øvrigt Lokalregler her

 

Banen, som ligger i Nationalpark Thy, er en typisk ”Vesterhavsbane” beliggende i en flot gammel plantage, plantet for at beskytte indlandet mod sandflugten. Området bærer præg af at ligge meget tæt på havet (ca. 4 km), hvorfor vegetationen oprindeligt bestod af bjerg- og klitfyr. Disse indkranser stort set alle banens huller, og vi betragter dem som vores rough – deraf udtrykket, ”i Nordvestjysk Golfklub er roughen 6 m høj”

I årenes løb er der plantet mange ege-, bøge- og andre løvtræer og dermed er det blevet en endnu mere vekslende natur, der omgiver banen. Dette har samtidig medført et endnu mere rigt dyreliv, hvor harer, egern, råvildt og kronvildt ses jævnligt  – og ikke er sky, da der er meget begrænset trafik – udover golfspillerne.

Banen er karakteriseret ved udfordrende fairways – til tider grænsende til det svære, da disse ikke har et naturligt muldlag, men mange steder ligger ovenpå op til 40 meter klitsand. Teesteder og greens er bygget efter alle kunstens regler og de forskellige arkitekter har skabt endog meget svære og kuperede greens på de fleste huller. En del fairways har linkskarakter med en udformning, som er sjælden og meget smuk.