Elitepolitik i Nordvestjysk Golfklub

Nordvestjysk Golfklub er en idrætsklub som via Dansk Golf Union(DGU) er medlem af Dansk Idrætsforbund (DIF).

Som andre idrætsklubber arbejder vi med to begreber, - elite og bredde. Elite defineres som de bedste i klubben, der skal konkurrere mod andre klubber. Man sørger så for inden for de økonomiske rammer, der er til rådighed, at fremme denne elites færdigheder, så de kan repræsentere klubben på bedste vis.

I Nordvestjysk Golfklub har elitearbejdet ikke nogen speciel høj prioritet, - forstået på den måde, at det ikke i sig selv, er et mål at komme højt op i divisionerne. Nogle klubber ser anderledes på det og ”køber” spillere og ansætter trænere, som kun tager sig af eliten.

Men vi ønsker at give de talenter, vi har i klubben mulighed for at træne under så ideelle forhold, som det er klubben muligt.

Nordvestjysk Golfklub har i 2019 tre elitehold med i Danmarksturneringen.

• 1. division senior,- som består af to damer og fem herrer. Der spilles én damesingle, fire herresingler og én mixed foursome.
  • 4. division herrer, - som består af syv herrer. Der spilles tre singler, én foursome og én fourball.
  • Kvalifikation damer, - som består af fem damer. Der spilles tre singler og én foursome.

Alt i alt skal der bruges tolv herrer og syv damer hver spilleweekend. Der er tre spilleweekends pr. sæson typisk liggende i maj, juni og august.

Alle matcher i Danmarksturneringen uanset række eller division spilles scratch, - altså uden handicap.

For at blive en del af bruttotruppen til Danmarksturneringen og dermed ugentlig træning skal man naturligvis have spillet sig ned i et handicap, som matcher de hold, man kommer op imod. Det vil typisk for herrer være under hcp. 12 og for damer under hcp. 20. I damebruttotruppen i år er der tolv spillere og i herrebruttotruppen er der tyve spillere.

Ved årsrevisionen kigger handicapudvalget på, om der er nogle spillere, som kunne være oplagte til at komme i truppen.

Træneren kender mange af klubbens medlemmerne og kan naturligvis også opfordre medlemmer til at deltage.

Hvert år ved sæsonstart kan man skrive sig på et opslag i klubben, hvis man ønsker at deltage.

Når man er med i truppen stilles der nogle krav til spillerne. Her uprioriteret:

• Som spiller deltager man i den ugentlige træning i april, maj, juni, august og september måned.
  • Som spiller skal man sende afbud, hvis man er forhindret i at komme til træning.
  • Som spiller har man som mål at ville forbedre eget spillemæssige niveau.
  • Som spiller skal man have en målsætning for hver golfsæson.
  • Som spiller er man forpligtet til at deltage i Danmarksturneringen.
  • Som spiller skal man deltage i flere klubmatcher og i klubmesterskabet.
  • Som spiller skal man bidrage til holdånden uanset udtagelse.
  • Som spiller skal man hjælpe til ved klubbens aktiviteter efter behov.