Danmarksturneringen

Danmarksturneringen 2021 ser ud til at forløbe planmæssigt med de tre spilleweekends i maj, juni og august.

2. division senior (Program og resultater)

Sidste spilleweekend

Silkeborg Ry var i særklasse det stærkeste hold i puljen, hvor vi øvrige 3 hold Skanderborg, Dejbjerg og NVG lå pointmæssigt helt lige inden sidste spilleweekend.

Lørdag var vi på udebane i Dejbjerg, hvor vi måtte indkassere et nederlag på 2 -12. Den eneste sejrherre på vores hold var Flemming Jørgensen i en single. Den øvrige singler blev spillet af Jane Hagelskjær, Danny Jacobsen, Henning Bladtkramer og Jan V. Foursome blev spillet af Lone Knudsen/Svend Hagelskjær. Med denne store sejr, var Dejbjerg bedst indbyrdes i vores to matcher, da vi vandt 9 – 5 over Dejbjerg, da de gæstede Nystrup.

Søndag skulle vi mindst vinde med cifrene 9 – 5 over Skanderborg, for at udligne i vores indbyrdes matcher. Såfremt dette kunne lykkes, ville vi slutte bedre end Skanderborg, da vi havde en marginalt bedre total ”målscore” over hele sæsonen. Vores 4 herresingler med Jan Ok, Danny Jacobsen, Henning Bladtkramer og Jan V. vandt alle deres singler, mens Jane Hagelskjær tabte sin single. Vores foursome blev spillet af Lone Knudsen/Svend Hagelskjær, og tabte desværre også. Samlet set vandt vi 8 – 6 over Skanderborg, hvilket var ét skallet point over hele sæsonen for lidt.

Konsekvensen bliver derfor, at vi trak nitten og rykker ned, så næste sæson bliver i 3. division.

Årets anden spilleweekend i 2. division senior blev en lidt tung weekend resultatmæssigt for NVG.

Lørdag var vi på udebane i Skanderborg, som ligesom Nordvestjysk er en lidt tricky bane. Udover hjemmebanefordelen til Skanderborg var det heller ikke toppræstationer fra vores spilleres side generelt. Den eneste sejrherre på vores hold var Jan V. i en single, men både Danny Jacobsen i single samt Lone Knudsen/Svend Hagelskjær i foursome kæmpede sig til flotte delte matcher A/S ved henholdsvis at vinde de sidste 5 og 2 huller i deres matcher. Jette Pedersen, Jesper Dam og Jon Madsen tabte alle deres singler. Slutresultat 9-5 til Skanderborg.

Søndag var det os, der havde hjemmebanefordel mod Silkeborg Ry. På de første 9 huller var alle desværre også i kamp mod den kraftige regn, men det klarede heldigvis op til de sidste 9 huller på Bakkedalsløjfen, så vores gæster kunne nyde og rose de flotte huller. Silkeborg Ry vandt desværre – men sikkert – over os med 10-4. Danny Jacobsen og Jette Pedersen stod for NVG’s 4 point ved at vinde deres singler. Foursome blev spillet af Lone Knudsen/Preben Næsgaard, men de resterende singler blev spillet af Christian Thomsen, Jan V. og Jesper Dam.

Silkeborg Ry synes at være det klart stærkeste hold i puljen, og dem har vi så heldigvis nu mødt både ude og hjemme. I den sidste spilleweekend i august venter Dejbjerg på udebane og Skanderborg på hjemmebane. Vi satser på at formkurven er bedre til den tid, for overlevelse i 2. division kræver mindst én sejr i de to holdmatcher.

 

Der er nu blevet taget hul på Danmarksturneringen 2021 i det normale format, hvor man spiller i puljer med 4 hold i hver. Man møder så de andre 3 klubber til både en ude- og en hjemmekamp.

Det giver i alt 6 spilledage over sæsonen, som er placeret i 3 weekends, og den første weekend var 8.-9. maj 2021.

Lørdag spillede vi på udebane i Silkeborg Ry. Det var frisk men godt golfvejr og banen var i pæn stand. Silkeborg Ry var lige en tand bedre end os, og vi tabte 12-2. Holdmatchen var dog tættere end cifrene antyder, da alle matcherne først blev afgjort på de sidste 3 huller. I de enkelte matcher delte foursome med Jette og Preben, og scorede vores 2 point. Singlerne blev således alle tabt og blev spillet af Lone Knudsen, Henning Bladtkramer, Jan V., Danny Jacobsen og Jesper Dam. Vi ser frem til at kunne få revanche på hjemmebane i Nystrup.

Søndag spillede vi hjemme i Nystrup mod Dejbjerg. Vi stillede op i samme formation som dagen før, med resultaterne vendte modsat og til vores fordel. Alle matcherne blev igen afgjort på de sidste 3 huller. Foursome tabte, Henning Bladtkramer delte, mens de øvrige singler alle vandt. Samlet resultat blev 9-5. Vi spillede også mod Dejbjerg sidste år og spillerne på de to hold var stort set de samme. Sidste år vandt Dejbjerg 10-4 over os, så vi har fortsat en markant hjemmebanefordel i Nystrup.

5. division herre (Program og resultater)

Årets sidste spillerunde bød lørdag på et opgør på udebane imod rækkens på papiret i særklasse stærkeste mandskab fra Holstebro. Så forhåbningerne var på forhånd relativ beskedne.

Holdet denne lørdag bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Kim Kjær og Rasmus Axelsen samt to foursomes med henholdsvis Jesper Dam/Morten Bang Andersen og Flemming Lund/Kristian Jensen. Det blev noget overraskende til en uafgjort match – hvor Rasmus Axelsen formåede at dele sin match mod en modstander i handicap 0,5 og Jan Ok Larsen vandt sit opgør imod en modstander i handicap 1,5 og da konstellationen Lund/Jensen også flot vandt deres foursome var delingen i hus.

Lørdagens resultat betød en sikker forbliven i 5 division og søndagens hjemmekamp mod Lemvig kunne ovenikøbet give mulighed for oprykning. Holdet var næsten identisk med lørdagens mandskab – Jan Ok Larsen var med 2. division senior og blev erstattet af Ole Larsen.

 Søndagens match blev et uhyggelig tæt opgør. Kim Kjær og Rasmus Axelsen vandt sikkert deres singler – og i lang tid så det ud til sejre i begge foursomes (Morten Bang Andersen/Ole Larsen)(Flemming Lund/Kristian Jensen) – men i begge matcher holede Lemvig deres puts på hul 18 til henholdsvis sejr og uafgjort, hvilket i sidste ende desværre betød et ærgerligt nederlag på 5,5 mod 6,5. Så status er, at det også næste sæson hedder 5. division.

Årets anden spilleweekend i herrernes 5. division bød på to udebaneopgør – holdet bestod lørdag af singlerne Anders August Larsen, Peter N. Pedersen og Rasmus Axelsen samt de to foursomes med Kristian Jensen/Flemming Lund og Flemming Jørgensen/Ole Larsen

Lørdag tog et stærkt Lemvig hold imod på deres hjemmebane – det blev desværre til et klart nederlag på 9-3, hvor eneste lyspunkt var en sejr i foursommen med Kristian og Flemming.

Søndag bød på en tur til Herning Golf Klub – holdet bestod af singlerne Flemming Jørgensen, Peter N. Pedersen og Rasmus Axelsen samt de to foursomes med Kristian Jensen/Flemming Lund og Morten Bang Andersen/Ole Larsen

Søndagens match blev ikke kun et opgør imod hjemmeholdet, men i særdeles også imod elementernes rasen – de første små tre timer blev således spillet i silende regn, som i den grad satte sit præg på spillet.

Matchen blev en særdeles tæt affære, som først fandt sin afgørelse på 18. hul i foursome med Morten Bang Andersen og Ole Larsen – forinden havde Kristian Jensen og Flemming Lund lukket deres foursome med endnu en sejr for den konstellation og da Rasmus Axelsen også havde leveret en flot sejr, skulle vi blot bruge en deler i den sidste match for at holdsejren var i land. Inden sidste hul var matchen all square og heldigvis formåede Morten at holde hovedet koldt og putteren varm til det sidste put og sikrede, at den sidste match endte med en deler og dermed en sejr på 6,5 mod 5,5.

 

Status efter de første to spilleweekender er, at holdet indtager 2. pladsen i puljen – alt er dog fortsat åbent til den sidste spilleweekend i august.

Lørdag åbnede dette års 5. division med en hjemmekamp mod Herning.

Holdet bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Peter N. Pedersen og Jon Madsen – de to foursomes bestod af Morten Bang Andersen og Ole Larsen samt Kristian Jensen og Flemming Lund.

Det blev til en samlet sejr på 8-4, med et nederlag til Jan Ok og Jon, og sejrer til Peter samt de to foursomes. Så en rigtig god start på sæsonen.

Søndag havde vi endnu en gang hjemmebane – denne gang mod et særdeles stærkt hold fra Holstebro. De havde fået et afbud, så deres 3. single var helt oppe i 3,6 i handicap – resten noget under. Det blev da også til et markant nederlag på hele 2,5 mod 9,5, dog med beskedne nederlag i de fleste matcher. Holdet denne meget regnfulde formiddag bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Kim Kjær og Rasmus Axelsen – de to foursomes bestod af Peter N. Pedersen og Svend Hagelskjær samt Kristian Jensen og Flemming Lund. Kim og foursomen med Peter og Svend delte deres matcher.

Så status efter første spilleweekend er altså en sejr og et nederlag – men vi er på tavlen.

Kval. herrer (Program og resultater)

 Sidste spilleweekend bød på 1 udekamp og 1 hjemmekamp -begge dage i i flot vejr:

 Lørdag var modstanderen Struer på udebane. Den samlede spillertrup var desværre igen ramt af en lang række afbud, hvilket betød debut til endnu en række spillere. Jørgen Kragh spillede foursome med Kim Borg, Keld Tølbøll spillede 1. single mens Peter Andersen gjorde comeback og spillede 3. single. Derudover spillede Brian Harkjær 2. single mens den sidste foursome blev spillet af Johnny Walther og Jannick Jensen. Kampen blev desværre tabt med 12-0 men cifrene lyver lidt i forhold til jævnbyrdigheden, da begge foursomes først blev afgjort på 17. hul og Brian tabte på 18. hul. Så med lidt flere marginaler på vores side kunne det være blevet til en sejr i stedet.

Søndag var der dømt afgørende kamp om førstepladsen i puljen, da Morsø gæstede vores bane. Morsø stillede med et stærkt mandskab, ligesom vi havde nye folk med på næsten alle pladser. Jimmy Nyborg, Peter Pedersen og Jon Madsen sejrede alle meget sikkert i deres singler. Desværre måtte Lars Hansen og Sigurd Skovborg indkassere et nederlag i foursome, så derfor var det lagt i hænderne på Johnny Walther / Flemming Jørgensen at sikre sejren. Matchen blev afgjort på 18. hul, hvor vi lavede par, mens Morsø måtte en tur i søen. Derved blev det til en sejr på 9-3 og førstepladsen blev sikret. Desværre betyder det ikke opspil til 5.division, da man kun må have 1 hold med i hver division, Men en samlet 1. plads er absolut godkendt og vi ser frem til næste sæson. Tak til alle spillere, der igennem sæsonen har bidraget på holdet.

 

Juni weekenden bød på dobbelt opgør mod Randers Fjord Golfklub, som havde tabt deres 2 første kampe.
Begge kampe blev vundet med de overbevisende cifre 12 -0.
En stribe afbud - specielt lørdag - betød at en række nye navne var med til udekampen, der blev spillet i flot vejr i Randers.
Kristian Klint og Jannick V Jensen spillede en flot foursome og vandt med sikre 3-2. Poul E Bulow var ligeledes med for første gang og takkede for tilliden ved at vinde 3-1 i 2. single.
De øvrige matcher resulterede i sejre til Kent H Kristensen 1-0 (1. single), Lars Hansen 5-3 (3. single) og Claus Leolnar / Johnny Walter med 2-1 i foursome.
Søndag var der returmatch i Nystrup. Matchen begyndte i tørvejr, men ret hurtigt startede den silende regn. Det ændrede dog ikke ved, at det igen blev til sejre til hjemmeholdet.
Kim Kjær i 1. single (3-2), Jan Ok Larsen i 2. single (4-3), Kent H Kristensen i 3. single (4-3), Johnny Walther / Kristian Klint (7-6) og Lars Hansen/ Sigurd Skovborg (3-1)
De 2 sejre betyder, at NVG fortsat deler førstepladsen i kval-puljen med Morsø inden de 2 sidste kampe i august mod Struer ude og Morsø hjemme.

 

Lørdag var der dømt hjemmebane mod Struer. Det blev til en komfortabel sejr på 9-3. Brian Harkjær vandt meget overbevisende sin 3. single, mens Kim Kjær delte sin 1. single. Desværre måtte Kent se modstanderen vinde på sidste hul. Begge foursomes vandt overbevisende deres kampe Svend Hagleskjær / Anders August vandt 3-2 mens Flemming Jørgensen/ Christian Thomsen leverede en rigtig flot indsats mod et stærkt par fra Stuer og vandt 2-1. Det på trods af at Christian pådrog sig en fodskade allerede på hul 7 og måtte kæmpe sig igennem resten af kampen.

Søndag var der match mod lokalrivalerne på en fin Morsø golfbane. Det blev en meget tæt affære, hvor holdene endte med at dele matchen. Foursome med Brian Harkjær / Michael Christensen måtte efter en flot for-ni se sig slået 4-2 mens Flemming Jørgensen / Sigurd Skovborg (der afløste en skadet Christian Thomsen) vandt sikkert 4-3. For singlernes vedkommende blev det til en sejr på 2-1 til Lars Hansen og et nederlag til Kent på 3-2. Derved var det lagt i hænderne på Jimmy Søborg om at sikre point med hjem. Med 2 huller igen var Jimmy nede med 2 men på en flot / sikker finish lykkedes det at vinde både hul 17+18 og derved dele matchen og sørge for 1 point til Nordvestjysk.

Næste turneringsweekend d. 19.+20. juni står den på et dobbelt opgør mod Randers Fjord, som tabte begge deres kampe i weekenden.

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------- 

 2020 blev ikke som planlagt i Danmarksturneringen.

Som alt andet er Danmarksturneringen 2020 også blevet coronaramt. Normalt spilles der i puljer med 4 klubber i hver, hvor man møder de andre 3 hold på henholdsvis ude- og hjemmebane gennem sæsonen, hvilket giver i alt 6 spilledage.

DGU har på grund af coronaen valgt at skære antal spilledage ned til 3 i år, så man kun møder modstanderne én gang, og det sker på neutral bane.

Alle hold mister således hjemmebanefordelen, hvilket for os i Nordvestjysk gennem årene altid har været en større fordel end for de fleste andre klubber. Vi føler nærmest NVG's bane er et uindtageligt fort.

NVG har fire hold med i Danmarksturneringen og resultaterne fra den sidste spilleweekend den 15. og 16. august 2020 følger her:

2. division senior

Vi mødte Randers på Himmerlands New Course søndag 16. august. Banens stand var i vanlig topklasse og vejret var solrigt, vindstille og rigtigt varmt. Randers kom med 2 sejre, mens vi havde vundet en match og tabt en match. Randers var dog en tand bedre og skarpere end os, så vi måtte alle se os besejret, da matchen var slut. Peter Nicolas samt den mixede foursome med Lone og Jan V. tabte dog først på 18. hul, mens Danny Jacobsen, Jan Ok, Jette og Jesper Dam matcher sluttede på 14., 15. og 16. hul.

I denne corona-afkortede 2020 sæson blev målsætningen opfyldt, idet det lykkedes os at forblive i 2. division – endda uden vores hjemmebane-matcher i Nystrup. Vi ser frem til næste sæson og håber på, at 2021 kan blive mere normal med dobbelt så meget hulspil samt både udebane- og hjemmebanematcher.

4. division herrer

Den sidste match blev spillet i Aars, og denne gang var det mod Morsø. Desværre var kampen uden betydning, da vi allerede var rykket ned i 5. division og Morsø havde sikret sig oprykning. Derfor var det æren, der blev spillet om, og den fik Morsø desværre i denne omgang med resultatet 7-5. NVG's point blev hentet af debutanten Jimmy Nyborg, som flot vandt sin single, og af Flemming Lund og Kristian Jensen som vandt deres foursome. Resten måtte se sig besejret af et bedre spillende Morsø hold.

Kval. herrer

Sidste kamp i årets turnering for NVG’s hold i kvalifikationsrækken mod Jammerbugt golfklub blev afviklet på Harre Vig golfklubs anlæg, der stod flot og knivskarpt i det fine augustvejr.

Knivskarp kan man også sige om vores 2 foursomes, der igen var helt suveræne med sejre til begge hold. Flemming Jørgensen og Johnny Walther vandt 2-1 mens Morten Bang Andersen og Peter Hansen igen viste storspil og vandt hele 6-5. Den store stabilitet igennem hele sæsonen har været grundlag og udslagsgivende for holdets fine slutplacering.

På singlesiden var der debut til Kim Borg, der takkede for tilliden og vandt overbevisende 3-2 efter en sikker og flot indsats. Sigurd Skovborg delte sin match efter en meget jævnbyrdig match, mens Claus Leolnar desværre måtte inkassere et nederlag på 5-4 – trods en runde, hvor han spillede op til eget handicap.

Det samlede resultat på 9-3 betyder, at holdet slutter på en 2. plads med 5 point og derved á point med Harre Vig, der dog snupper førstepladsen på bedre matchscore.

Dog kan man sige, at sæsonen er helt igennem godkendt for det nye hold og vi glæder os allerede til næste sæson.

Kval. damer

Sidste spilledag i dette års Corona-ramte turnering for kvalifikation damer, gik endnu engang til Aalborg egnen, hvor vi var oppe imod Sebber Kloster. Eftersom alle 3 kampe skulle spilles på neutral bane, havde vi denne dag “hjemmebane” i Aalborg Golfklub. Vi stillede med et hold bestående af: Aase Rægaard Poulsen, Gunhild Bisgaard, Betina Johansen, Jane Hundahl & Helle Skovborg.
Vi har mødt overmagten i vores kampe i år, så denne gang var målet, at hente nogle point på singlerne. Det lykkedes, idet Aase vandt 2-0 og Gunhild vandt 6-4. Derimod tabte Betina 3-2 og Jane & Helle tabte foursome til et gennemrutineret par med 6-4. Der blev ellers kæmpet for alle point; på sidste hul, var det af med skoene og fødderne ud i søen - i vand til knæene, for at holde bolden i spil......det lykkedes også, men det var desværre ikke helt nok;).
Sammenlagt blev resultatet et nederlag på 5-6 til Sebber Kloster.
Vi bliver i kvalifikationsrækken endnu en sæson og næste sæson starter vi forfra i jagten på point.

2. division senior

Efter nedrykningen sidste sæson fra 1. til 2. division og corona-ændringerne var spændingen stor, da vi endelig nåede til 1. spilleweekend 13.-14. juni 2020.

Lørdag spillede vi i Randers mod Dejbjerg. Det var godt golfvejr med østlig vindretning. Vi havde den store fornøjelse at blive annonceret over højtaler af en stilelig skotsk herre på 1. tee. Dagen udviklede sig til en meget spændende holdmatch, hvor 5 af de 6  matcher blev afgjort på 17. og 18. hul. Desværre faldt de fleste matcher ud til Dejbjergs fordel, som vandt 10-4 samlet set. I de enkelte matcher vandt Lone Knudsen sin single, mens Henning Bladtkramer og Jan V. delte deres singler. Preben Næsgaard og Jesper Dam tabte deres singler og Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte også foursome.

Søndag spillede vi igen i Randers i samme vindretning, så vi havde en lille ”hjemmebane-fordel” i forhold til vores modstandere fra Himmerland. I højt solskin blev det udnyttet til en 10-4 sejr, hvor de fleste af de 4 af de 6 matcher blev afgjort med en klar vinder. Vi stillede op i samme formation som om lørdagen. Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte deres foursome, mens alle singlerne blev vundet.

4. division herrer

Holdet denne første spilleweekend bestod af Kristian Jensen, Rasmus Axelsen, Jan Ok Larsen, Flemming Lund, Kim Kjær, Peter N. Pedersen og Svend Hagelskjær.

Første spilledag i dette års stærkt decimerede sæson var mod Blokhus, som stillede med et særdeles slagkraftigt mandskab med spillere i plus handicap, handicap 0, handicap 1,8 etc., så på papiret en meget vanskelig opgave. Det blev da også til et nederlag på 8-4. Flemming vandt flot 1-0 og en velspillende Kim Kjær vandt ligeledes sin match. Jan Ok kæmpede hårdt mod Blokhus´ pro og formåede at få matchen helt til hul 18, desværre med et 1-0 nederlag. Peter og Svend havde fornøjelse af i deres foursome at møde to gutter med et samlet handicap på 1,0! - tak for kaffe, det er stærk modstand – og også for stærk viste det sig.

Anden spilledag var i Blokhus mod Aars – og det blev en særdeles tæt match. Desværre stod der 7-5 i Aars´ favør, da det hele blev gjort op. Jan Ok og Kim Kjær delte deres singler og Kristian og Flemming Lund vandt deres foursome.

Så status efter to knebne nederlag er faktisk, at vi næste år må en tur ned i 5. division – det virker underligt, at nedrykningen kan ske på så spinkelt et grundlag – men vi er ikke de eneste der mærker ”corona-strukturen” – sidste års danske mestre er også allerede rykket ned!

Kvalifikation herrer

NVG har i denne sæson valgt at tilmelde et hold herrer i kval.række og lørdag var der debut for holdet.
Modstanderne var Harre Vig og matchen blev afviklet på Morsø golfbane. Det blev til et uafgjort resultat mod et stærkt Harre Vig-hold ikke mindst med Alex Furbo i spidsen som 1. single (hcp 0,7). Alle 3 singler (Peter Andersen, Sigurd Skovborg og Kent Høje) måtte indkassere klare nederlag, men heldigvis formåede begge foursomes at vinde næsten lige så sikkert. 1. foursome blev spillet af Chr. Thomsen og Flemming Jørgensen mens 2. foursome var Morten Bang / Peter Andersen. 

Søndag gik turen til Jammerbugt med samme holdopstilling. På en noget ujævn bane, hvor specielt fairways var udfordrende, blev det til en sejr over Morsø på 8-4. Sejren kom i hus igennem endnu 2 sejre til vores effektive foursomes samt en sejr til Sigurd Skovborg i 2. single efter en gyserafslutning på 18. hul.
Alt i alt en god debut for kvalholdet som efter de første 2 matcher ligger på en samlet 1. plads i puljen sammen med Harrevig

Kvalifikation damer

I weekenden spillede vi i Nordjylland både lørdag og søndag. Vejrguderne var i den grad med os og vi havde 8 damespillere i gang over de 2 dage. Alle mødte de frem med det for øje, at modstanderne skulle kæmpe for alle deres point.
Lørdag spillede vi i Aabybro mod Aalborg på en bane, der bestemt ikke levede op til de roser, de gav sig selv i det sidste golfblad. Det taler for sig selv, når vi måtte lægge bolden op på fairway. Aase R. Poulsen, Charlotte Schluter & Jane Hagelskjær spillede damesinglerne og Lis Immersen & Jane Hundahl spillede foursome. Vi var noget bagefter på handicap og resultatet blev et samlet nederlag på 9-0! Men alle spillerne skal roses for at yde rigtig god modstand - flere spillere spillede fint op til eget handicap og match’erne blev først tabt på hul 16-18.
Søndag gik turen til Sebber Kloster, hvor vi skulle spille mod Aabybro og igen på en lidt knoldet bane. Men vejret og udsigten på sådan en solskinsdag kan intet slå...det skulle da lige være Aabybro, der gav os et nederlag på 9-0! Vi stillede op med Jane Sunesen, Lis Immersen & Helle Skovborg i singlerne og Gunhild Bisgaard & Charlotte Schlüter spillede foursome. Igen blev der kæmpet en brav kamp, men alle måtte slippe match’erne indenfor de sidste 4 huller.
Vi kæmper videre og så glæder vi os rigtig meget til, at vi får vores hjemmebane med i spil igen⛳️

 

 

 

Spilleweekends 2020 er reduceret til: 13. og 14. juni / 15. og 16. august / opryknings - og finalespil 12. og 13. september