Danmarksturneringen

Danmarksturneringen i 2022 har følgende spilleweekends. I maj er det den 7. / 8. I juni er det den 18. / 19. og i august er det den 13. / 14.

 

Damer kval. vest pulje 4

3.spilleweekend

Sidste spilleweekend for kval. Damer bød på et par særdeles varme dage, med matcher både lørdag og søndag. Efter at have fået samlet 5 spillere, lagde vi tidligt fra land lørdag morgen mod Aalborg. Aalborg stillede med et stærkt hold, hvor kun Gunhild og Diana kunne give kamp til stregen. Gunhild vandt 5-3 og Diana vandt 4-3. Lis tabte sin single 9-7 og Jane/Helle tabte foursome 7-6.

Samlet set vandt Aalborg matchen 5-4.
 
Søndag stod den på hjemmebane i NVG, hvor Sebber Kloster kom på besøg. Vi var alle godt opsatte på, at give den gas, men det var som om, at spillet bare ikke gik vores vej den dag. Gunhild vandt sin match sikkert 7-5, Lis spillede fint op til sit handicap, men var alligevel bagud efter de første 9 huller og tabte matchen 4-3. Diana tabte 2-0 og foursome med Jane/Helle tabte 3-2 efter en match, hvor ikke ret meget lykkedes, mens Sebber Kloster ramte de rigtige steder hele vejen rundt. Sebber Kloster vandt matchen sikkert 7-2.
Aalborg vinder puljen og NVG bliver nr. 2.

2. spilleweekend

Weekend bød igen kun på én spilledag, lørdag d. 18. juni i Sebberkloster..
Trods store udfordringer med at stille hold, lykkedes det heldigvis at komme afsted med 5 spillere. Solen stod højt, og banen var rigtig fin. 
Alle matcher var meget tætte, hvor de enkelte singler på skift var oppe og nede. Der blev kæmpet stærkt, og de 3 singler blev alle vundet.
Jane Hundahl vinder 1-0. Jane Hagelskjær vinder 2-0 og Anette Leolnar vinder 2-1. Grethe Thomsen og Jane Sunesen taber deres foursome på hul 18.
På nuværende tidspunkt ligger vi á point med Aalborg, som dog har spillet en match mere end os. 
 Sidste spilleweekend - 13. og 14. august - byder på udekamp mod Aalborg, og hjemmekamp mod Sebberkloster.
1. spilleweekend

Årets første kamp foregik hjemme søndag i høj sol mod Aalborg. Vi er kun 3 hold i puljen, derfor kun én spilledag denne weekend.

Vi er ikke mange på dameholdet, men heldigvis kunne vi stille med et skarpt hold: Jane Hagelskjær – 3. single, Lis Immersen – 2. single, Anette Leolnar – 1. single og Betina Johansen og Jane Sunesen – foursome

Jane H var 2 up efter 8 huller, men tabte desværre (2-4). Lis var 3 up, da de turnede, holdt hele vejen og vandt (4-2). Anette var oppe mod en stærk spiller, og endte med at tabe (3-4). Betina og Jane havde startvanskeligheder, men endte med at vinde. (2-1)

Dermed vinder vi 5-4 over Aalborg, hvilket må siges at være mere end godkendt.

 

Herrer kval. vest pulje 4

3. spilleweekend

Årets sidste hjemmekamp blev afviklet lørdag, hvor modstanderne var Morsø. Gæsterne havde revanche til gode efter en fin sejr til NVG i det omvendte opgør og kom med et stærkt hold.
Vi kunne ligeledes stille med et særdeles slagkraftigt hold med bl.a. 2 af vores stærke juniorer.
Lasse Jeppesen spillede første single mens Raven Guldhammer spillede foursome sammen med Sigurd Skovborg
Derudover bestod holdet af Kent Høje, Rasmus Axelsen, Johnny Walther og Kenneth Bøgehøj.
Det blev til sejre i 2 singler (Kent vandt 5-4 og Rasmus vandt 2-1). Desværre blev det til et nederlag på 1-0 til Lasse efter en tæt kamp, hvor Lasse viste sine kvaliteter frem.
Foursome med Kenneth og Johnny tabte 2-1, mens det blev til en debutsejr på 3-2 til Raven sammen med Sigurd. En match der understregede potentialet i Raven.
Alt i alt blev det til endnu en sejr over Morsø - denne gang på 7-5
I forbindelse med søndagens kamp var der 3 udskiftninger på holdet.
Kampen stod mod rækkens ubestridte tophold Øland, der stillede med hold med handicap fra 1,2 til 10.
Johnny / Rasmus og Lasse var forhindrede og blev erstattet af Kim Kristensen, Michael Bager og Jørgen Kragh.
Resultatet blev et forventeligt nederlag på 12-0, hvor vi kun i dele af kampen formåede at matche det stærke hold fra Øland.

Alt i alt en fin sæson hvor holdet endte på en flot 2. plads - kun overgået af Øland, som reelt set hører hjemme i 5. division.

Tak til alle der har bidraget igennem sæsonen med deltagelse på holdet.
2. spilleweekend
Weekenden bød på 2 hjemmekampe for kvalholdet.
Lørdag havde vi besøg af Øland, som i den første weekend havde vundet begge deres kampe klart. Øland stillede med et stærkt mandskab med et lav gennemsnits-hcp og det blev desværre også til et klart nederlag på 12-0. Men cifrene snyder lidt, da begge foursomes (Michael Christensen/ Brian Harkjær + Anders August/Christian Thomsen) var meget tætte med henholdsvis 2-1 og 1-0 nederlag. Kent Høje i 1. single var også en tæt affære med et nederlag på 1-0 mens Johnny Walther og Lars Hansen begge tabte klart.
 
Søndag var det revancheopgør mod Jammerbugt. Vi tabte det første opgør i Fjerritslev med 8-4, men vores gode hjemmebane var medvirkende til, at vi denne gang vandt sikkert 10,5 > 1,5. Alle 3 singler Kent Høje, Johnny Walther og Lars Hansen vandt deres matcher sikkert. Michael Christensen / Brian Harkjær vandt ligeledes sikker, mens den sidste foursome med Kenneth Bøgehøj / Morten Hjaltelin delte deres match. Et flot resultat der betyder, at vi pt. indtager 2. pladsen i puljen, da vi er bedst indbyrdes med Jammerbugt - men vi må konstatere, at 1. pladsen er væk til Øland.
I den sidste weekend gælder det hjemmebane mod Morsø og udebane mod Øland.
1. spilleweekend
Lørdag var der udebane i Fjerritslev mod Jammerbugt GK. Det blev desværre til et nederlag på 4-8 på en lidt blæsende bane, der stod fint.
Singlerne blev repræsenteret af debutant Morten W Jensen, der delte, Kent Høje Kristensen, der vandt 5-3 samt Jan OK Larsen 1.single, der også delte sin match.
Desværre blev det til nederlag i begge foursomes. Svend Hagleskjær / Anders August Larsen tabte en tæt kamp 2-1 mens Lars Hansen / Sigurd Skovborg aldrig fik ordentligt gang i spillet og indkasserede et nederlag på 4-3
Søndag var igen udekamp - denne gang mod Mors GK .Der var en del udskiftning på holdet - om det var det, der gjorde udslaget skal være usagt - men fakta er, at vi vandt 8-4.
Sejren blev skabt ved to sejre i foursome. Brian Harkjær / Michael Christensen vandt 3-2, mens Danny Jakobsen / Lars Hansen overbevisende vandt 4-3. Da debutant Kenneth Bøgehøj ligeledes vandt 3. single 2-1 var sejren i hus.
Kent Høje Kristensen og Johnny Walther var begge oppe mod stærkt spillende modstandere og måtte begge indkassere klare nederlag.Herrer 5. div. vest pulje 1

3. spilleweekend

Årets sidste spilleweekend i dette års 5. division blev en særdeles varm og spændende affære. Alt var principielt i spil inden weekenden – både oprykning og nedrykning var en mulighed.

Lørdag tog vi imod Lemvig – hvor vi med en sejr kunne sikre os pladsen i divisionen. Holdet denne solfyldte lørdag i august bestod af singlerne Jon Madsen, Kim Kjær og Jimmy Nyborg samt to foursomes bestående af Morten Bang Andersen og Ole Larsen samt Flemming Lund og Kristian Jensen. Singlerne blev alle vundet med en pæn margin og da Morten og Ole også vandt deres foursome var sejren en realitet med cifrene 9-3. Det betød, at vi inden søndagens match var sikre på mindst at forblive i rækken.

Søndag bød på ekstreme varmegrader i Viborg – og et særdeles kompetent Viborg-mandskab. Singlerne blev spillet af Rasmus Axelsen, Kim Kjær og Jimmy Nyborg – Kim vandt flot sin match og vores svenske ven Jimmy fik en deler ud af sin runde. Det betød maksimalt pres på de to foursomes – og da Morten Bang Andersen og Ole Larsen vandt deres match 1-0 på hul 18, skulle vi blot bruge en deler i den sidste match, før end særdeles overraskende sejr kunne skrives på holdkortet. Desværre trak Viborg sig sejrrigt ud af matchen 3-1 – og dermed måtte vi ”nøjes” med en flot deler.

Status på sæsonen er hjemmesejre over Viborg og Lemvig samt to delte matcher – en hjemme mod Holstebro og en ude mod Viborg. Så kun et point fra oprykning og kun et enkelt nederlag fra nedrykning – det har været en tæt og spændende sæson. Specielt Holstebro og Viborg har haft særdeles stærke mandskaber, så at vi har kunnet følge disse to hold helt til døren, er absolut godkendt. Og igen må vi sende gode tanker til vores dejlige hjemmebane, som endnu en gang har vist sig godt frem – og igen har vi gået igennem sæsonens hjemmekampe ubesejret.

Positivt er det også, at vi for første gang i mange år har haft mulighed for at give debut til nogle af vore juniorspillere – både Lasse Jeppesen og Raven Guldhammer har med succes været i aktion (5. division og kval-rækken) – dem håber vi meget på at kunne gøre flittig brug af i fremtiden – ligesom der også er nye talenter på vej fra ungdomsrækkerne.  

 

2. spilleweekend

Lørdag kunne vi byde velkommen til et særdeles stærkt – men også særdeles ungt Viborg mandskab, - med en gennemsnitsalder på 17 år og et gennemsnitshandicap under 3. Så der var i den grad lagt op til en match imellem ungdom – og lad os kalde det erfaring😊.

Hjemmeholdet bestod af singlerne Svend Hagelskjær, Kim Kjær og Jimmy Nyborg – og to foursomes med Morten Bang Andersen/Ole Larsen og Flemming Lund/Kristian Jensen. På papiret var vi noget overmatchet – men erfaring og vores dejlige hjemmebane gjorde sig igen gældende og det endte faktisk med en storsejr på 10,5 – 1,5. Med flotte sejre i de tre singler og sejr til Flemming og Kristian i deres foursomes – og sluttelig en delt match til Morten og Ole. Så en rigtig dejlig dag i Nystrup.

Søndag bød på en tur til Holstebro – og den er altså lang fra backtee 😊. Holdet var identisk med lørdagens mandskab og igen må vi konstatere, at dette års 5 division består af hold med nogle meget kyndige golfspillere – Holstebros mandskab bestod udelukkende af spillere fra handicap 3 og helt til plus handicap – så vi skal altså stå meget tidligt op for at være med hér. Det endte da også med en solid hjemmebanesejr til Holstebro på 9-3. Klare nederlag i de tre singler samt en nederlag på sidste hul til Kristian og Flemming. Så betød den kun lidt kosmetisk, at Morten og Ole vandt deres foursome.

Status inden sidste spillerunde i august er, at alt fortsat er åbent - dog med forventningen at Viborg og Holstebro nok må slås om oprykningen – og at vi gerne skulle holde Lemvig under os for at forblive i 5. division. Vi møder Lemvig hjemme i Nystrup lørdag den 13. august.

 

1. spilleweekend

Lørdag blev dette års 5. division skudt i gang mod et stærk Holstebro mandskab. Holdet bestod af Kim Kjær, Peter N. Pedersen, Jimmy Nyborg, Flemming Lund, Morten Bang Andersen, Kristian Jensen og Lasse Jeppesen. Handicapmæssigt burde NVG ikke kunne stille det store op – men hjemmebanefordelen i Nystrup er stadig en væsentlig faktor. Vi havde en meget ung debutant med nemlig Lasse Jeppesen, som sammen med Kristian Jensen dannede den ene foursome.

Efter at være kommet ned med et par stykker, fik duoen vendt opgøret på de sidste ni huller og vandt en flot sejr 4-3. Så en god debut til Lasse og velkommen på holdet – dejligt med lidt foryngelse. Kim Kjær havde forinden sikret sig sejren i sin single og da Jimmy Nyborg leverede et flot comeback og delte på sidste hul blev det til et absolut godkendt uafgjort resultat.

Søndag bød på en tur til Lemvig – der var lidt afbud grundet konfirmationer, så holdet bestod af Jan Ok Larsen, Kim Kjær, Jimmy Nyborg, Svend Hagelskjær, Peter N. Pedersen, Flemming Lund og Kristian Jensen. Jimmy Nyborg vandt sin match og Flemming og Kristian sejrede også i deres foursome, desværre blev det til nederlag i de øvrige matcher og deraf et lidt ærgerligt nederlag på 7-5.

 

 

Senior 3. div. vest pulje 1

3. spilleweekend

Stillingen i puljen før årets sidste 2 spilledage var, at alle hold havde vundet sine hjemmebanekampe og tabt sine udebanekampe, så man kunne forestille sig mange forskellige afgørelser i forhold til op- og nedrykning.

Seniorholdet spillede hjemme i Nystrup lørdag, hvor Mollerup kom på besøg. Vejret var ganske sydeuropæisk, helt vindstille vejr og høje varmegrader, og det var åbenbart ikke noget, der passede os vejrbidte nordvestjyder. Kun Jette Pedersen trak sig sejrrigt ud af sin damesingle, mens NVG’s øvrige spillere alle tabte og endda uden de store spænding i hovedparten af matcherne. Herresinglerne blev spillet af Henning Bladtkramer, Danny Jacobsen, Jan V. og Peter Nicolas (2 point/single), mens Betina Johansen og Jesper Dam spillede foursome (3 point). Mollerup kunne således rejse hjem med en storsejr på 11-2, hvilket i øvrigt også var udfaldet af udebanekampen i Mollerup. Med lørdagens nederlag var den lidt teoretiske chance for oprykning væk.

Søndag var det udebane mod Ørnehøj i årets sidste spillerunde. Ørnehøj og Mollerup havde begge chancen for at rykke op, da Mollerup slog Himmerland stort med 10-3. Såfremt Ørnehøj vandt over os, ville Ørnehøj rykke op i 2. division. Efter lørdagens kollektive off-day, rejste NVG’s hold sig flot i Ørnehøj, hvor samtlige 6 matcher først blev afgjort på 17. og 18. hul. Jette Pedersen og Jan V. vandt deres singler, mens Danny Jacobsen, Jon Madsen og Peter Nicolas tabte deres. Holdmatchen skulle således afgøres i den afsluttende mixed foursome (Betina Johansen og Jesper Dam), hvor NVG kom 1 up efter 17. hul. Nu skulle Ørnehøj vinde hul 18 for at få delt foursomen og dermed vinde matchen samlet set. Spændingen var intakt indtil dagens sidste korte NVG-put, som heldigvis for Ørnehøj ikke faldt i. Det endelige resultat blev således en kneben sejr til Ørnehøj på 7½-5½ i stedet for et lige så knebent nederlag på 6-7. Ørnehøj blev jublede glade og bød også os på champagne efter matchen.

Alt i alt en godkendt sæson.

NVG forblev i 3. division og havde samtidig endda puljens bedste hold – og dermed oprykkerne til 2. division – Ørnehøj helt ”nede i sækken” på deres hjemmebane.

Det lover godt for en ny spændende sæson i 2023.

 

2. spilleweekend

Seniorholdet spillede hjemme i Nystrup både lørdag og søndag. NVG kørte med samme opstilling begge dage: Jette Pedersen, Flemming Jørgensen, Jan Ok Larsen, Danny Jacobsen og Jan V. spillede single (2 point/single), mens Betina Johansen og Jesper Dam spillede foursome (3 point).

Vi var begunstiget af fint og NVG-blæsende solskinsvejr både lørdag og søndag, banen var i fin stand og Eric Sloan var en både kyndig, behagelig og grundig matchleder.

Lørdag var årets første møde mod Ørnehøj, som nok er puljens stærkeste hold. Det blev en nervepirrende holdmatch, da hele 4 af de 6 matcher først fandt  sin afgørelse på 18. hul. NVG skulle vinde det sidste hul i den afsluttende mixed foursome for at få delt foursomen og dermed vinde matchen samlet, og det lykkedes heldigvis. Samlet set vandt NVG tre af singlerne ved Jette Pedersen, Jan V. og Danny Jacobsen, mens Flemming Jørgensen og Jan Ok Larsen tabte deres single og sluttelig endte mixed foursome all-square. Det endelige resultat blev således en kneben sejr til NVG på 7½-5½.

Søndag kom Himmerland på besøg, som vi havde tabt knebent 6/7 til på udebane i sæsonens første match. Himmerlands damesingle var desværre blevet syg, så Jette Pedersen vandt sin single uden kamp. De øvrige matcher kunne i modsætning til lørdag ikke byde på den store spænding på nær Jan Ok Larsen, der trak det længste strå på 18. hul. Det blev til lutter sejre til NVG på nær Flemming Jørgensen. Resultatet blev således en storsejr til NVG på 11-2, så hermed er NVG bedre end Himmerland indbyrdes set.

En dejlig weekend, hvor hjemmebanefordelen i Nystrup for seniorholdet blev udnyttet med to hjemmebane-sejre.

Den sidste spilleweekend bliver 13.-14. august 2022, hvor programmet er hjemmebane mod Mollerup og udebane mod Ørnehøj.

1. spilleweekend

Seniorholdet startede årets turnering med to udebanekampe med samme opstilling begge dage: Jette Pedersen, Flemming Jørgensen, Henning Bladtkramer, Jon Madsen og Jan V. spillede single (2 point/single), mens Gundhild Bisgaard og Jesper Dam spillede foursome (3 point).

Lørdag i Himmerland gav tre vundne matcher til hvert hold, hvor NVG’s Jette Pedersen, Flemming Jørgensen og Henning Bladtkramer stod for de vundne singler. Kun Jan V. single nåede frem til 18. hul før den blev afgjort, mens der ikke var den store spænding i de øvrige matcher. Det endelige resultat blev således en kneben sejr til Himmerland på 7-6.

Søndag i Mollerup var det kun NVG’s Jette Pedersen, der formåede at trække en sejr hjem. I de øvrige matcher var der igen ikke den store spænding, da alle blev afgjort før 18. hul. Resultatet blev en storsejr til Mollerup på 11-2.

Det var således en lidt tung weekend for seniorholdet med to udebanenederlag. Vi må nu se frem til næste weekend, hvor vi får hjemmebanefordel begge dage mod henholdsvis Ørnehøj og Himmerland.

 

 

 

 

-----------------------------------------------

Danmarksturneringen 2021 ser ud til at forløbe planmæssigt med de tre spilleweekends i maj, juni og august.

2. division senior (Program og resultater)

Sidste spilleweekend

Silkeborg Ry var i særklasse det stærkeste hold i puljen, hvor vi øvrige 3 hold Skanderborg, Dejbjerg og NVG lå pointmæssigt helt lige inden sidste spilleweekend.

Lørdag var vi på udebane i Dejbjerg, hvor vi måtte indkassere et nederlag på 2 -12. Den eneste sejrherre på vores hold var Flemming Jørgensen i en single. Den øvrige singler blev spillet af Jane Hagelskjær, Danny Jacobsen, Henning Bladtkramer og Jan V. Foursome blev spillet af Lone Knudsen/Svend Hagelskjær. Med denne store sejr, var Dejbjerg bedst indbyrdes i vores to matcher, da vi vandt 9 – 5 over Dejbjerg, da de gæstede Nystrup.

Søndag skulle vi mindst vinde med cifrene 9 – 5 over Skanderborg, for at udligne i vores indbyrdes matcher. Såfremt dette kunne lykkes, ville vi slutte bedre end Skanderborg, da vi havde en marginalt bedre total ”målscore” over hele sæsonen. Vores 4 herresingler med Jan Ok, Danny Jacobsen, Henning Bladtkramer og Jan V. vandt alle deres singler, mens Jane Hagelskjær tabte sin single. Vores foursome blev spillet af Lone Knudsen/Svend Hagelskjær, og tabte desværre også. Samlet set vandt vi 8 – 6 over Skanderborg, hvilket var ét skallet point over hele sæsonen for lidt.

Konsekvensen bliver derfor, at vi trak nitten og rykker ned, så næste sæson bliver i 3. division.

Årets anden spilleweekend i 2. division senior blev en lidt tung weekend resultatmæssigt for NVG.

Lørdag var vi på udebane i Skanderborg, som ligesom Nordvestjysk er en lidt tricky bane. Udover hjemmebanefordelen til Skanderborg var det heller ikke toppræstationer fra vores spilleres side generelt. Den eneste sejrherre på vores hold var Jan V. i en single, men både Danny Jacobsen i single samt Lone Knudsen/Svend Hagelskjær i foursome kæmpede sig til flotte delte matcher A/S ved henholdsvis at vinde de sidste 5 og 2 huller i deres matcher. Jette Pedersen, Jesper Dam og Jon Madsen tabte alle deres singler. Slutresultat 9-5 til Skanderborg.

Søndag var det os, der havde hjemmebanefordel mod Silkeborg Ry. På de første 9 huller var alle desværre også i kamp mod den kraftige regn, men det klarede heldigvis op til de sidste 9 huller på Bakkedalsløjfen, så vores gæster kunne nyde og rose de flotte huller. Silkeborg Ry vandt desværre – men sikkert – over os med 10-4. Danny Jacobsen og Jette Pedersen stod for NVG’s 4 point ved at vinde deres singler. Foursome blev spillet af Lone Knudsen/Preben Næsgaard, men de resterende singler blev spillet af Christian Thomsen, Jan V. og Jesper Dam.

Silkeborg Ry synes at være det klart stærkeste hold i puljen, og dem har vi så heldigvis nu mødt både ude og hjemme. I den sidste spilleweekend i august venter Dejbjerg på udebane og Skanderborg på hjemmebane. Vi satser på at formkurven er bedre til den tid, for overlevelse i 2. division kræver mindst én sejr i de to holdmatcher.

 

Der er nu blevet taget hul på Danmarksturneringen 2021 i det normale format, hvor man spiller i puljer med 4 hold i hver. Man møder så de andre 3 klubber til både en ude- og en hjemmekamp.

Det giver i alt 6 spilledage over sæsonen, som er placeret i 3 weekends, og den første weekend var 8.-9. maj 2021.

Lørdag spillede vi på udebane i Silkeborg Ry. Det var frisk men godt golfvejr og banen var i pæn stand. Silkeborg Ry var lige en tand bedre end os, og vi tabte 12-2. Holdmatchen var dog tættere end cifrene antyder, da alle matcherne først blev afgjort på de sidste 3 huller. I de enkelte matcher delte foursome med Jette og Preben, og scorede vores 2 point. Singlerne blev således alle tabt og blev spillet af Lone Knudsen, Henning Bladtkramer, Jan V., Danny Jacobsen og Jesper Dam. Vi ser frem til at kunne få revanche på hjemmebane i Nystrup.

Søndag spillede vi hjemme i Nystrup mod Dejbjerg. Vi stillede op i samme formation som dagen før, med resultaterne vendte modsat og til vores fordel. Alle matcherne blev igen afgjort på de sidste 3 huller. Foursome tabte, Henning Bladtkramer delte, mens de øvrige singler alle vandt. Samlet resultat blev 9-5. Vi spillede også mod Dejbjerg sidste år og spillerne på de to hold var stort set de samme. Sidste år vandt Dejbjerg 10-4 over os, så vi har fortsat en markant hjemmebanefordel i Nystrup.

5. division herre (Program og resultater)

Årets sidste spillerunde bød lørdag på et opgør på udebane imod rækkens på papiret i særklasse stærkeste mandskab fra Holstebro. Så forhåbningerne var på forhånd relativ beskedne.

Holdet denne lørdag bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Kim Kjær og Rasmus Axelsen samt to foursomes med henholdsvis Jesper Dam/Morten Bang Andersen og Flemming Lund/Kristian Jensen. Det blev noget overraskende til en uafgjort match – hvor Rasmus Axelsen formåede at dele sin match mod en modstander i handicap 0,5 og Jan Ok Larsen vandt sit opgør imod en modstander i handicap 1,5 og da konstellationen Lund/Jensen også flot vandt deres foursome var delingen i hus.

Lørdagens resultat betød en sikker forbliven i 5 division og søndagens hjemmekamp mod Lemvig kunne ovenikøbet give mulighed for oprykning. Holdet var næsten identisk med lørdagens mandskab – Jan Ok Larsen var med 2. division senior og blev erstattet af Ole Larsen.

 Søndagens match blev et uhyggelig tæt opgør. Kim Kjær og Rasmus Axelsen vandt sikkert deres singler – og i lang tid så det ud til sejre i begge foursomes (Morten Bang Andersen/Ole Larsen)(Flemming Lund/Kristian Jensen) – men i begge matcher holede Lemvig deres puts på hul 18 til henholdsvis sejr og uafgjort, hvilket i sidste ende desværre betød et ærgerligt nederlag på 5,5 mod 6,5. Så status er, at det også næste sæson hedder 5. division.

Årets anden spilleweekend i herrernes 5. division bød på to udebaneopgør – holdet bestod lørdag af singlerne Anders August Larsen, Peter N. Pedersen og Rasmus Axelsen samt de to foursomes med Kristian Jensen/Flemming Lund og Flemming Jørgensen/Ole Larsen

Lørdag tog et stærkt Lemvig hold imod på deres hjemmebane – det blev desværre til et klart nederlag på 9-3, hvor eneste lyspunkt var en sejr i foursommen med Kristian og Flemming.

Søndag bød på en tur til Herning Golf Klub – holdet bestod af singlerne Flemming Jørgensen, Peter N. Pedersen og Rasmus Axelsen samt de to foursomes med Kristian Jensen/Flemming Lund og Morten Bang Andersen/Ole Larsen

Søndagens match blev ikke kun et opgør imod hjemmeholdet, men i særdeles også imod elementernes rasen – de første små tre timer blev således spillet i silende regn, som i den grad satte sit præg på spillet.

Matchen blev en særdeles tæt affære, som først fandt sin afgørelse på 18. hul i foursome med Morten Bang Andersen og Ole Larsen – forinden havde Kristian Jensen og Flemming Lund lukket deres foursome med endnu en sejr for den konstellation og da Rasmus Axelsen også havde leveret en flot sejr, skulle vi blot bruge en deler i den sidste match for at holdsejren var i land. Inden sidste hul var matchen all square og heldigvis formåede Morten at holde hovedet koldt og putteren varm til det sidste put og sikrede, at den sidste match endte med en deler og dermed en sejr på 6,5 mod 5,5.

 

Status efter de første to spilleweekender er, at holdet indtager 2. pladsen i puljen – alt er dog fortsat åbent til den sidste spilleweekend i august.

Lørdag åbnede dette års 5. division med en hjemmekamp mod Herning.

Holdet bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Peter N. Pedersen og Jon Madsen – de to foursomes bestod af Morten Bang Andersen og Ole Larsen samt Kristian Jensen og Flemming Lund.

Det blev til en samlet sejr på 8-4, med et nederlag til Jan Ok og Jon, og sejrer til Peter samt de to foursomes. Så en rigtig god start på sæsonen.

Søndag havde vi endnu en gang hjemmebane – denne gang mod et særdeles stærkt hold fra Holstebro. De havde fået et afbud, så deres 3. single var helt oppe i 3,6 i handicap – resten noget under. Det blev da også til et markant nederlag på hele 2,5 mod 9,5, dog med beskedne nederlag i de fleste matcher. Holdet denne meget regnfulde formiddag bestod af singlerne Jan Ok Larsen, Kim Kjær og Rasmus Axelsen – de to foursomes bestod af Peter N. Pedersen og Svend Hagelskjær samt Kristian Jensen og Flemming Lund. Kim og foursomen med Peter og Svend delte deres matcher.

Så status efter første spilleweekend er altså en sejr og et nederlag – men vi er på tavlen.

Kval. herrer (Program og resultater)

 Sidste spilleweekend bød på 1 udekamp og 1 hjemmekamp -begge dage i i flot vejr:

 Lørdag var modstanderen Struer på udebane. Den samlede spillertrup var desværre igen ramt af en lang række afbud, hvilket betød debut til endnu en række spillere. Jørgen Kragh spillede foursome med Kim Borg, Keld Tølbøll spillede 1. single mens Peter Andersen gjorde comeback og spillede 3. single. Derudover spillede Brian Harkjær 2. single mens den sidste foursome blev spillet af Johnny Walther og Jannick Jensen. Kampen blev desværre tabt med 12-0 men cifrene lyver lidt i forhold til jævnbyrdigheden, da begge foursomes først blev afgjort på 17. hul og Brian tabte på 18. hul. Så med lidt flere marginaler på vores side kunne det være blevet til en sejr i stedet.

Søndag var der dømt afgørende kamp om førstepladsen i puljen, da Morsø gæstede vores bane. Morsø stillede med et stærkt mandskab, ligesom vi havde nye folk med på næsten alle pladser. Jimmy Nyborg, Peter Pedersen og Jon Madsen sejrede alle meget sikkert i deres singler. Desværre måtte Lars Hansen og Sigurd Skovborg indkassere et nederlag i foursome, så derfor var det lagt i hænderne på Johnny Walther / Flemming Jørgensen at sikre sejren. Matchen blev afgjort på 18. hul, hvor vi lavede par, mens Morsø måtte en tur i søen. Derved blev det til en sejr på 9-3 og førstepladsen blev sikret. Desværre betyder det ikke opspil til 5.division, da man kun må have 1 hold med i hver division, Men en samlet 1. plads er absolut godkendt og vi ser frem til næste sæson. Tak til alle spillere, der igennem sæsonen har bidraget på holdet.

 

Juni weekenden bød på dobbelt opgør mod Randers Fjord Golfklub, som havde tabt deres 2 første kampe.
Begge kampe blev vundet med de overbevisende cifre 12 -0.
En stribe afbud - specielt lørdag - betød at en række nye navne var med til udekampen, der blev spillet i flot vejr i Randers.
Kristian Klint og Jannick V Jensen spillede en flot foursome og vandt med sikre 3-2. Poul E Bulow var ligeledes med for første gang og takkede for tilliden ved at vinde 3-1 i 2. single.
De øvrige matcher resulterede i sejre til Kent H Kristensen 1-0 (1. single), Lars Hansen 5-3 (3. single) og Claus Leolnar / Johnny Walter med 2-1 i foursome.
Søndag var der returmatch i Nystrup. Matchen begyndte i tørvejr, men ret hurtigt startede den silende regn. Det ændrede dog ikke ved, at det igen blev til sejre til hjemmeholdet.
Kim Kjær i 1. single (3-2), Jan Ok Larsen i 2. single (4-3), Kent H Kristensen i 3. single (4-3), Johnny Walther / Kristian Klint (7-6) og Lars Hansen/ Sigurd Skovborg (3-1)
De 2 sejre betyder, at NVG fortsat deler førstepladsen i kval-puljen med Morsø inden de 2 sidste kampe i august mod Struer ude og Morsø hjemme.

 

Lørdag var der dømt hjemmebane mod Struer. Det blev til en komfortabel sejr på 9-3. Brian Harkjær vandt meget overbevisende sin 3. single, mens Kim Kjær delte sin 1. single. Desværre måtte Kent se modstanderen vinde på sidste hul. Begge foursomes vandt overbevisende deres kampe Svend Hagleskjær / Anders August vandt 3-2 mens Flemming Jørgensen/ Christian Thomsen leverede en rigtig flot indsats mod et stærkt par fra Stuer og vandt 2-1. Det på trods af at Christian pådrog sig en fodskade allerede på hul 7 og måtte kæmpe sig igennem resten af kampen.

Søndag var der match mod lokalrivalerne på en fin Morsø golfbane. Det blev en meget tæt affære, hvor holdene endte med at dele matchen. Foursome med Brian Harkjær / Michael Christensen måtte efter en flot for-ni se sig slået 4-2 mens Flemming Jørgensen / Sigurd Skovborg (der afløste en skadet Christian Thomsen) vandt sikkert 4-3. For singlernes vedkommende blev det til en sejr på 2-1 til Lars Hansen og et nederlag til Kent på 3-2. Derved var det lagt i hænderne på Jimmy Søborg om at sikre point med hjem. Med 2 huller igen var Jimmy nede med 2 men på en flot / sikker finish lykkedes det at vinde både hul 17+18 og derved dele matchen og sørge for 1 point til Nordvestjysk.

Næste turneringsweekend d. 19.+20. juni står den på et dobbelt opgør mod Randers Fjord, som tabte begge deres kampe i weekenden.

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------- 

 2020 blev ikke som planlagt i Danmarksturneringen.

Som alt andet er Danmarksturneringen 2020 også blevet coronaramt. Normalt spilles der i puljer med 4 klubber i hver, hvor man møder de andre 3 hold på henholdsvis ude- og hjemmebane gennem sæsonen, hvilket giver i alt 6 spilledage.

DGU har på grund af coronaen valgt at skære antal spilledage ned til 3 i år, så man kun møder modstanderne én gang, og det sker på neutral bane.

Alle hold mister således hjemmebanefordelen, hvilket for os i Nordvestjysk gennem årene altid har været en større fordel end for de fleste andre klubber. Vi føler nærmest NVG's bane er et uindtageligt fort.

NVG har fire hold med i Danmarksturneringen og resultaterne fra den sidste spilleweekend den 15. og 16. august 2020 følger her:

2. division senior

Vi mødte Randers på Himmerlands New Course søndag 16. august. Banens stand var i vanlig topklasse og vejret var solrigt, vindstille og rigtigt varmt. Randers kom med 2 sejre, mens vi havde vundet en match og tabt en match. Randers var dog en tand bedre og skarpere end os, så vi måtte alle se os besejret, da matchen var slut. Peter Nicolas samt den mixede foursome med Lone og Jan V. tabte dog først på 18. hul, mens Danny Jacobsen, Jan Ok, Jette og Jesper Dam matcher sluttede på 14., 15. og 16. hul.

I denne corona-afkortede 2020 sæson blev målsætningen opfyldt, idet det lykkedes os at forblive i 2. division – endda uden vores hjemmebane-matcher i Nystrup. Vi ser frem til næste sæson og håber på, at 2021 kan blive mere normal med dobbelt så meget hulspil samt både udebane- og hjemmebanematcher.

4. division herrer

Den sidste match blev spillet i Aars, og denne gang var det mod Morsø. Desværre var kampen uden betydning, da vi allerede var rykket ned i 5. division og Morsø havde sikret sig oprykning. Derfor var det æren, der blev spillet om, og den fik Morsø desværre i denne omgang med resultatet 7-5. NVG's point blev hentet af debutanten Jimmy Nyborg, som flot vandt sin single, og af Flemming Lund og Kristian Jensen som vandt deres foursome. Resten måtte se sig besejret af et bedre spillende Morsø hold.

Kval. herrer

Sidste kamp i årets turnering for NVG’s hold i kvalifikationsrækken mod Jammerbugt golfklub blev afviklet på Harre Vig golfklubs anlæg, der stod flot og knivskarpt i det fine augustvejr.

Knivskarp kan man også sige om vores 2 foursomes, der igen var helt suveræne med sejre til begge hold. Flemming Jørgensen og Johnny Walther vandt 2-1 mens Morten Bang Andersen og Peter Hansen igen viste storspil og vandt hele 6-5. Den store stabilitet igennem hele sæsonen har været grundlag og udslagsgivende for holdets fine slutplacering.

På singlesiden var der debut til Kim Borg, der takkede for tilliden og vandt overbevisende 3-2 efter en sikker og flot indsats. Sigurd Skovborg delte sin match efter en meget jævnbyrdig match, mens Claus Leolnar desværre måtte inkassere et nederlag på 5-4 – trods en runde, hvor han spillede op til eget handicap.

Det samlede resultat på 9-3 betyder, at holdet slutter på en 2. plads med 5 point og derved á point med Harre Vig, der dog snupper førstepladsen på bedre matchscore.

Dog kan man sige, at sæsonen er helt igennem godkendt for det nye hold og vi glæder os allerede til næste sæson.

Kval. damer

Sidste spilledag i dette års Corona-ramte turnering for kvalifikation damer, gik endnu engang til Aalborg egnen, hvor vi var oppe imod Sebber Kloster. Eftersom alle 3 kampe skulle spilles på neutral bane, havde vi denne dag “hjemmebane” i Aalborg Golfklub. Vi stillede med et hold bestående af: Aase Rægaard Poulsen, Gunhild Bisgaard, Betina Johansen, Jane Hundahl & Helle Skovborg.
Vi har mødt overmagten i vores kampe i år, så denne gang var målet, at hente nogle point på singlerne. Det lykkedes, idet Aase vandt 2-0 og Gunhild vandt 6-4. Derimod tabte Betina 3-2 og Jane & Helle tabte foursome til et gennemrutineret par med 6-4. Der blev ellers kæmpet for alle point; på sidste hul, var det af med skoene og fødderne ud i søen - i vand til knæene, for at holde bolden i spil......det lykkedes også, men det var desværre ikke helt nok;).
Sammenlagt blev resultatet et nederlag på 5-6 til Sebber Kloster.
Vi bliver i kvalifikationsrækken endnu en sæson og næste sæson starter vi forfra i jagten på point.

2. division senior

Efter nedrykningen sidste sæson fra 1. til 2. division og corona-ændringerne var spændingen stor, da vi endelig nåede til 1. spilleweekend 13.-14. juni 2020.

Lørdag spillede vi i Randers mod Dejbjerg. Det var godt golfvejr med østlig vindretning. Vi havde den store fornøjelse at blive annonceret over højtaler af en stilelig skotsk herre på 1. tee. Dagen udviklede sig til en meget spændende holdmatch, hvor 5 af de 6  matcher blev afgjort på 17. og 18. hul. Desværre faldt de fleste matcher ud til Dejbjergs fordel, som vandt 10-4 samlet set. I de enkelte matcher vandt Lone Knudsen sin single, mens Henning Bladtkramer og Jan V. delte deres singler. Preben Næsgaard og Jesper Dam tabte deres singler og Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte også foursome.

Søndag spillede vi igen i Randers i samme vindretning, så vi havde en lille ”hjemmebane-fordel” i forhold til vores modstandere fra Himmerland. I højt solskin blev det udnyttet til en 10-4 sejr, hvor de fleste af de 4 af de 6 matcher blev afgjort med en klar vinder. Vi stillede op i samme formation som om lørdagen. Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte deres foursome, mens alle singlerne blev vundet.

4. division herrer

Holdet denne første spilleweekend bestod af Kristian Jensen, Rasmus Axelsen, Jan Ok Larsen, Flemming Lund, Kim Kjær, Peter N. Pedersen og Svend Hagelskjær.

Første spilledag i dette års stærkt decimerede sæson var mod Blokhus, som stillede med et særdeles slagkraftigt mandskab med spillere i plus handicap, handicap 0, handicap 1,8 etc., så på papiret en meget vanskelig opgave. Det blev da også til et nederlag på 8-4. Flemming vandt flot 1-0 og en velspillende Kim Kjær vandt ligeledes sin match. Jan Ok kæmpede hårdt mod Blokhus´ pro og formåede at få matchen helt til hul 18, desværre med et 1-0 nederlag. Peter og Svend havde fornøjelse af i deres foursome at møde to gutter med et samlet handicap på 1,0! - tak for kaffe, det er stærk modstand – og også for stærk viste det sig.

Anden spilledag var i Blokhus mod Aars – og det blev en særdeles tæt match. Desværre stod der 7-5 i Aars´ favør, da det hele blev gjort op. Jan Ok og Kim Kjær delte deres singler og Kristian og Flemming Lund vandt deres foursome.

Så status efter to knebne nederlag er faktisk, at vi næste år må en tur ned i 5. division – det virker underligt, at nedrykningen kan ske på så spinkelt et grundlag – men vi er ikke de eneste der mærker ”corona-strukturen” – sidste års danske mestre er også allerede rykket ned!

Kvalifikation herrer

NVG har i denne sæson valgt at tilmelde et hold herrer i kval.række og lørdag var der debut for holdet.
Modstanderne var Harre Vig og matchen blev afviklet på Morsø golfbane. Det blev til et uafgjort resultat mod et stærkt Harre Vig-hold ikke mindst med Alex Furbo i spidsen som 1. single (hcp 0,7). Alle 3 singler (Peter Andersen, Sigurd Skovborg og Kent Høje) måtte indkassere klare nederlag, men heldigvis formåede begge foursomes at vinde næsten lige så sikkert. 1. foursome blev spillet af Chr. Thomsen og Flemming Jørgensen mens 2. foursome var Morten Bang / Peter Andersen. 

Søndag gik turen til Jammerbugt med samme holdopstilling. På en noget ujævn bane, hvor specielt fairways var udfordrende, blev det til en sejr over Morsø på 8-4. Sejren kom i hus igennem endnu 2 sejre til vores effektive foursomes samt en sejr til Sigurd Skovborg i 2. single efter en gyserafslutning på 18. hul.
Alt i alt en god debut for kvalholdet som efter de første 2 matcher ligger på en samlet 1. plads i puljen sammen med Harrevig

Kvalifikation damer

I weekenden spillede vi i Nordjylland både lørdag og søndag. Vejrguderne var i den grad med os og vi havde 8 damespillere i gang over de 2 dage. Alle mødte de frem med det for øje, at modstanderne skulle kæmpe for alle deres point.
Lørdag spillede vi i Aabybro mod Aalborg på en bane, der bestemt ikke levede op til de roser, de gav sig selv i det sidste golfblad. Det taler for sig selv, når vi måtte lægge bolden op på fairway. Aase R. Poulsen, Charlotte Schluter & Jane Hagelskjær spillede damesinglerne og Lis Immersen & Jane Hundahl spillede foursome. Vi var noget bagefter på handicap og resultatet blev et samlet nederlag på 9-0! Men alle spillerne skal roses for at yde rigtig god modstand - flere spillere spillede fint op til eget handicap og match’erne blev først tabt på hul 16-18.
Søndag gik turen til Sebber Kloster, hvor vi skulle spille mod Aabybro og igen på en lidt knoldet bane. Men vejret og udsigten på sådan en solskinsdag kan intet slå...det skulle da lige være Aabybro, der gav os et nederlag på 9-0! Vi stillede op med Jane Sunesen, Lis Immersen & Helle Skovborg i singlerne og Gunhild Bisgaard & Charlotte Schlüter spillede foursome. Igen blev der kæmpet en brav kamp, men alle måtte slippe match’erne indenfor de sidste 4 huller.
Vi kæmper videre og så glæder vi os rigtig meget til, at vi får vores hjemmebane med i spil igen⛳️

 

 

 

Spilleweekends 2020 er reduceret til: 13. og 14. juni / 15. og 16. august / opryknings - og finalespil 12. og 13. september