Danmarksturneringen

Links til kampplan og resultater:

------------------------------------------------- 

 2020 blev ikke som planlagt i Danmarksturneringen.

Som alt andet er Danmarksturneringen 2020 også blevet coronaramt. Normalt spilles der i puljer med 4 klubber i hver, hvor man møder de andre 3 hold på henholdsvis ude- og hjemmebane gennem sæsonen, hvilket giver i alt 6 spilledage.

DGU har på grund af coronaen valgt at skære antal spilledage ned til 3 i år, så man kun møder modstanderne én gang, og det sker på neutral bane.

Alle hold mister således hjemmebanefordelen, hvilket for os i Nordvestjysk gennem årene altid har været en større fordel end for de fleste andre klubber. Vi føler nærmest NVG's bane er et uindtageligt fort.

NVG har fire hold med i Danmarksturneringen:

2. division senior

Efter nedrykningen sidste sæson fra 1. til 2. division og corona-ændringerne var spændingen stor, da vi endelig nåede til 1. spilleweekend 13.-14. juni 2020.

Lørdag spillede vi i Randers mod Dejbjerg. Det var godt golfvejr med østlig vindretning. Vi havde den store fornøjelse at blive annonceret over højtaler af en stilelig skotsk herre på 1. tee. Dagen udviklede sig til en meget spændende holdmatch, hvor 5 af de 6  matcher blev afgjort på 17. og 18. hul. Desværre faldt de fleste matcher ud til Dejbjergs fordel, som vandt 10-4 samlet set. I de enkelte matcher vandt Lone Knudsen sin single, mens Henning Bladtkramer og Jan V. delte deres singler. Preben Næsgaard og Jesper Dam tabte deres singler og Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte også foursome.

Søndag spillede vi igen i Randers i samme vindretning, så vi havde en lille ”hjemmebane-fordel” i forhold til vores modstandere fra Himmerland. I højt solskin blev det udnyttet til en 10-4 sejr, hvor de fleste af de 4 af de 6 matcher blev afgjort med en klar vinder. Vi stillede op i samme formation som om lørdagen. Jette Pedersen og Danny Jacobsen tabte deres foursome, mens alle singlerne blev vundet.

4. division herrer

Holdet denne første spilleweekend bestod af Kristian Jensen, Rasmus Axelsen, Jan Ok Larsen, Flemming Lund, Kim Kjær, Peter N. Pedersen og Svend Hagelskjær.

Første spilledag i dette års stærkt decimerede sæson var mod Blokhus, som stillede med et særdeles slagkraftigt mandskab med spillere i plus handicap, handicap 0, handicap 1,8 etc., så på papiret en meget vanskelig opgave. Det blev da også til et nederlag på 8-4. Flemming vandt flot 1-0 og en velspillende Kim Kjær vandt ligeledes sin match. Jan Ok kæmpede hårdt mod Blokhus´ pro og formåede at få matchen helt til hul 18, desværre med et 1-0 nederlag. Peter og Svend havde fornøjelse af i deres foursome at møde to gutter med et samlet handicap på 1,0! - tak for kaffe, det er stærk modstand – og også for stærk viste det sig.

Anden spilledag var i Blokhus mod Aars – og det blev en særdeles tæt match. Desværre stod der 7-5 i Aars´ favør, da det hele blev gjort op. Jan Ok og Kim Kjær delte deres singler og Kristian og Flemming Lund vandt deres foursome.

Så status efter to knebne nederlag er faktisk, at vi næste år må en tur ned i 5. division – det virker underligt, at nedrykningen kan ske på så spinkelt et grundlag – men vi er ikke de eneste der mærker ”corona-strukturen” – sidste års danske mestre er også allerede rykket ned!

Kvalifikation herrer

NVG har i denne sæson valgt at tilmelde et hold herrer i kval.række og lørdag var der debut for holdet.
Modstanderne var Harre Vig og matchen blev afviklet på Morsø golfbane. Det blev til et uafgjort resultat mod et stærkt Harre Vig-hold ikke mindst med Alex Furbo i spidsen som 1. single (hcp 0,7). Alle 3 singler (Peter Andersen, Sigurd Skovborg og Kent Høje) måtte indkassere klare nederlag, men heldigvis formåede begge foursomes at vinde næsten lige så sikkert. 1. foursome blev spillet af Chr. Thomsen og Flemming Jørgensen mens 2. foursome var Morten Bang / Peter Andersen. 

Søndag gik turen til Jammerbugt med samme holdopstilling. På en noget ujævn bane, hvor specielt fairways var udfordrende, blev det til en sejr over Morsø på 8-4. Sejren kom i hus igennem endnu 2 sejre til vores effektive foursomes samt en sejr til Sigurd Skovborg i 2. single efter en gyserafslutning på 18. hul.
Alt i alt en god debut for kvalholdet som efter de første 2 matcher ligger på en samlet 1. plads i puljen sammen med Harrevig

Kvalifikation damer

I weekenden spillede vi i Nordjylland både lørdag og søndag. Vejrguderne var i den grad med os og vi havde 8 damespillere i gang over de 2 dage. Alle mødte de frem med det for øje, at modstanderne skulle kæmpe for alle deres point.
Lørdag spillede vi i Aabybro mod Aalborg på en bane, der bestemt ikke levede op til de roser, de gav sig selv i det sidste golfblad. Det taler for sig selv, når vi måtte lægge bolden op på fairway. Aase R. Poulsen, Charlotte Schluter & Jane Hagelskjær spillede damesinglerne og Lis Immersen & Jane Hundahl spillede foursome. Vi var noget bagefter på handicap og resultatet blev et samlet nederlag på 9-0! Men alle spillerne skal roses for at yde rigtig god modstand - flere spillere spillede fint op til eget handicap og match’erne blev først tabt på hul 16-18.
Søndag gik turen til Sebber Kloster, hvor vi skulle spille mod Aabybro og igen på en lidt knoldet bane. Men vejret og udsigten på sådan en solskinsdag kan intet slå...det skulle da lige være Aabybro, der gav os et nederlag på 9-0! Vi stillede op med Jane Sunesen, Lis Immersen & Helle Skovborg i singlerne og Gunhild Bisgaard & Charlotte Schlüter spillede foursome. Igen blev der kæmpet en brav kamp, men alle måtte slippe match’erne indenfor de sidste 4 huller.
Vi kæmper videre og så glæder vi os rigtig meget til, at vi får vores hjemmebane med i spil igen⛳️

 

 

 

Spilleweekends 2020 er reduceret til: 13. og 14. juni / 15. og 16. august / opryknings - og finalespil 12. og 13. september