Danmarksturneringen

Spilleweekends 2020 er: 2. og 3. maj / 13. og 14. juni / 15. og 16. august / opryknings - og finalespil 12. og 13. september

NVGs hold i Danmarksturneringen 2019

Spilleweekends er: 4. og 5. maj / 15. og 16. juni / 17. og 18. august

 

1.division senior
Bruttotrup: Jette Pedersen, Lone Knudsen, Preben Næsgård,  Danny Jacobsen, Johnny Walther, Jan Vestergaard, Peter Nicolas, Jesper Dam (spillende holdkaptajn), Svend Hagelskjær og Henning Bladtkramer.

1. spilleweekend

Efter oprykningen sidste sæson til 1. division var spændingen stor, da Danmarksturnering for 2019 gik i gang.

Lørdag havde vi hjemmebanefordel mod Århus Ådal. Det var en kold og blæsende dag, men heldigvis var det tørvejr og vi undgik lige netop nattefrost, så matcherne blev afviklet planmæssigt.Matchen udviklede sig til en meget spændende holdmatch, som først blev afgjort i sidste match på 17. hul. Desværre faldt afgørelsen ud til Århus Ådals fordel. De vandt 8-6 samlet set. I de enkelte matcher vandt Lone Knudsen stort sin dame-single, mens de øvrige matcher alle var tætte og blev afgjort på 16.-18. hul. Jan Ok og Henning Bladtkramer vandt deres singler, mens Danny Jacobsen og Preben Næsgaard tabte deres. Jette Pedersen og Jesper Dam tabte deres foursome.

Søndag var vi på udebane i Aalborg. Aalborg var meget stærkt spillende, og de vandt alle matcherne i holdmatchen, til trods for at vores spillere alle leverede godt spil. De enkelte matcher blev da også – alle på nær én – først afgjort på 17. og 18. hul. Holdet var Lone Knudsen, Jan Ok, Danny Jacobsen, Preben Næsgaard, Henning Bladtkramer, Jette Pedersen og Jan V. Dagens slag stod NVG dog for, da Jan V lavede hole-in-one på Aalborgs hul 6, som var et langt par 3 hul -160 meter i modvind.

2. spilleweekend

Lørdag 15. juni tog vi imod Århus i Nystrup. Århus-spillerne var kommet dagen før og prøvespillet banen fredag aften, hvor vejret havde været flot. Århus-spillerne var meget imponeret over vores specielle og smukke naturbane. Århus var meget velforberedte og stærkt spillende, så Århus sikrede sig sejren 10-4. NVGs 4 point blev scoret af Danny Jacobsen og Henning Bladtkramer, som hver vandt deres tætte single på henholdsvis 17. og 18. hul. Lone Knudsen, Jon Madsen og Preben Næsgaard tabte deres singler, mens Jette Pedersen og Jan V. tabte deres foursome.

Søndag var vi på udebane i Århus Ådal, som havde tabt dagen før på hjemmebane til Århus. Århus Ådal var meget klar til at revanchere sig, og vandt en sikker sejr på 12-2 over os. Henning Bladtkramer vandt igen, og sikrede NVGs 2 point, mens Danny Jacobsen var meget tæt på, men tabte 1/0 på 18. hul. Lone Knudsen, Jon Madsen og Jan V. tabte deres singler. Jette Pedersen og Jesper Dam var 1 up efter 13 huller, men mistede helt pusten og tabte på 17. hul.

Efter nu at have spillet og tabt 4 af de 6 spillerunder, må vi se i øjnene, at vi er kommet op mod nogle lidt for gode modstandere. Hvis vi hver især spiller op til vores allerbedste, kan vi netop spille lige op med modstanderne. Så snart vi laver en lille fejl – og det gør vi desværre jævnligt – slår modstanderne til med det samme. Det er dog en oplevelse at spille mod dygtige modstandere og det er lærerigt at tabe.

3. spilleweekend

Den tredje og sidste  spilleweekend bød på særdeles forskellige forhold rent vejrmæssigt og desværre ret entydige forhold spillemæssigt. Lørdag i Aarhus regnede det ret pænt og uafbrudt og var godt hjulpet af vinden til at gøre spillet vanskeligt for alle. Seniorholdet bestod af Lone Knudsen, Claus Leolnar, Svend Hagelskjær, Johnny Walther-Larsen, Flemming Jørgensen, Jette Pedersen og Danny Jacobsen. Selvom alle kæmpede bravt måtte NVG se sig overvundet af et særdeles stærkt spillende hjemmehold. Alle kampe blev vundet af hjemmeholdet og for at illustrere Aarhus' styrken var der kun to bolde, som kom til 15. hul.Resultatet blev altså 14-0

Søndag var hjemme mod Aalborg og vejret var meget smukt. Næsten ingen vind, let overskyet og en temperatut til poloer, - ideelt golfvejr. Der var ændring i truppen fra lørdag både mht spillere og i foursomen. Spillerne var Lone Knudsen, Anders August Larsen, Johnny Walther-Larsen, Peter Nicolas Petersen, Danny Jacobsen, Jette Pedersen og Jon Madsen. Da alle singler var færdigspillet førte NVG 6-4, idet Lone, Anders og Danny havde vundet deres kampe og det endelige resultat afhang nu af foursomen, som kom under ekstra stort pres. Desværre måtte de se sig overvundet og den match sluttede på hul 16 og det endelige resultat blev således 6-8 til Aalborg.

NVGs bane blev rost i høje skyer og Aalborg var ærgerlige over at NVG røg ud af 1. division, for nu skulle de ikke spille banen det næste år. Banen stod særdeles smuk. Én faktor var banens særdeles gode stand, som efterhånden berømmes i flere og flere klubber, en anden ting var naturen med den blomstrende lyng. Helt fantastisk sceneri.

Næste år spilles i 2. division, en division som nok passer bedre til NVGs seniorer. Det har været både en stor udfordring, men også en stor oplevelse og nydelse at spille mod så dygtige spillere i 2019.
se aktuel stilling

 

4. division herrer

Bruttotrup: Kristian Jensen, Ole Larsen (spillende holdkaptajn) Flemming Jørgensen, Niklas Leolnar, Morten Østergård, Rasmus Århøj, Kent Høje Kristensen, Jan Ok Larsen, Morten Jensen, Christian Thomsen og Claus Leolnar.

1. spilleweekend

Lørdagens debut i 4. division resulterede i en 7-5 sejr hjemme over et ellers stærkt Sindal-mandskab. Sejren kom i hus med sejre i to singler – Kim Kjær sejrede i sin debut på eliteholdet og Johnny Walter-Larsen sikrede ligeledes fuld point i sin single. De sidste tre point kom i hus i form af sejr i én af de to foursomes – ved Rasmus Axelsen og Kristian Jensen. Så en fantastisk start på tilværelsen i 4. division.

Søndag drog vi til Hirtshals – og måtte konstatere, at det er særdeles kvalificeret modstand divisionen byder på – Hirtshals stillede med flere spillere i plus handicap, så vi skulle i den grad stå tidligt op for at være med – det blev da også til et klart nederlag på 9-3 og nogle klare nederlag i de enkelte matcher (vi nævner naturligvis ingen navne) – eneste lyspunkt var vores ene foursome med Rasmus Axelsen og Kristian Jensen, som med en fantastisk slutspurt fik hevet en sejr i land.

Alt i alt må vi være tilfredse med at være kommet på tavlen i weekenden – og vi  skal nok have lidt hjælp af hjemmebanen i de næste runder (alternativt skal vi halvere vores handicaps)

2. spilleweekend

Anden hjemmesejr ud af to mulige kom i hus lørdag mod Dronninglund. Med cifrene 6,5 mod 5,5 blev matchen ligeså spændende, som resultatet afspejler.

Niklas Leolnar leverede et fantastisk comeback og sejrede på hul 18. Vores ene foursome med Kristian Jensen og Flemming Lund vandt sikkert med 6-4 og endelig blev det til en delt match i den anden foursome, hvor Jesper Dam og Jan Ok Larsen hev de sidste point hjem til at sikre den samlede sejr.

Søndag bød på noget af en snitter, – 12-0 i Sindal og god tur hjem!. Og det endda med meget klare nederlag i samtlige bolde. Og igen må vi konstatere, at vi har det særdeles svært på udebane.

Sejren lørdag betød faktisk, at vi kunne overnatte på førstepladsen i vores pulje – men en tæt pulje og lutter hjemmesejrer i alle matcher betød, at vi søndag eftermiddag måtte se tabellen vendt på hovedet – således at alle hold nu har 4 point, men hvor vi har den dårligste ”målscore”.

Så der venter en vanvittig spændende sidste spilleweekend, hvor alt kan ske.

3. spilleweekend

Sidste spilleweekend i dette års 4. division, blev den forventede gyser, som både kunne byde på oprykning og nedrykning.

Holdet bestod begge dage af Niklas Leolnar, Jan V. Pedersen, Preben Næsgaard, Jan Ok Larsen, Jesper Dam, Kristian Jensen og Rasmus Axelsen.

Inden weekenden lå alle 4 hold med 4 point – men, hvor vi med dårligste ”målscore” var placeret sidst. Første chance var ude mod Dronninglund, hvor vi med en sejr kunne sikre os forbliven i rækken. Vi var dog, som i vore øvrige udekampe, desværre ikke i nærheden af en sejr – i silende regn blev det til et klart nederlag på 11-1. Eneste point sikret af Jan Ok Larsen.

Så søndag blev det til et nedrykningsbrag hjemme imod Hirtshals. Et stærkt mandskab – men med en rigtig god gang golf sikrede både Niklas Leolnar og Jan V. Pedersen en sejr i deres singler. I den tredje single var Preben Næsgaard oppe imod Chris fra Hirtshals – som er en særdeles habil golfspiller med et handicap i plus 0,5 – men også hér blev det til point, idet matchen endte uafgjort – i en flot og velspillet match og med en godt kæmpende Preben. Så skulle vi blot bruge en deler i én af de to foursomes – og da Kristian Jensen og Rasmus Axelsen sikrede sig en sejr i deres match, så var sejren i hus. 8-4 blev det samlede resultat – og dermed succesfuld forbliven i 4. division.

Sæsonen som helhed har været utrolig spændende – vi er blevet matchet hårdt – men vores dejlige hjemmebane er lidt af en fæstning – med tre sejre ud af tre mulige.

 

se aktuel stilling

 

Kvalifikation damer

Bruttotrup: Betina Johansen, Charlotte Schlüter, Grethe Thomsen, Gunhild Bisgaard (spillende holdkaptajn), Helle Skovborg, Jane Hagelskjær, Jane Hundahl, Jane Sunesen, Kirsten Mehl og Lis Immersen.

1. spilleweekend

En weekend med 2 nederlag desværre. Lørdag et nederlag til et stærk spillende hold fra Holstebro, hvor handicaps lå fra 4,0 til 6,1. Holdet bestod af Charlotte Schlüter, Gunhild B Bisgård, Betina Johansen og Grethe Thomsen og Jane Hundahl i foursomen. Betina formåede at give kamp til stregen med et resultat på 2-1 til Holstebro.

Søndag var vi i Skive og alle spillere tabte igen. Holdet den dag bestod af Charlotte Schlüter, Gunhild B Bisgård, Betina Johansen og Lis Immersen og Jane Hundahl i foursomen. En lille positiv bemærkning er, at vi ikke tabte så stort søndag, som vi gjorde om lørdagen.

Ingen hole in ones og men en masse flotte gule marker på vej hjem til Thy.

2. spilleweekend

3. spilleweekend

Holdet i denne sidste spillerunde bestod begge dage af Charlotte Schlüter, Lis Immersen, Gunhild Bang Bisgaard og foursomen Jane Hundahl og Helle Skovborg. Lørdag i silende regn tabte NVG i Sebber Kloster 8-1, idet Charlotte delte sin kamp. Søndag på hjemmebane mod Skive blev resultatet også 1-8. Her var det Gunhild, som delte sin kamp.

 

se aktuel stilling