I GANG MED GOLF

Læs her om 3 spilleres historie med golf

En fantastisk familiesport

I Nordvestjysk Golfklub er der et stigende antal familier, der dyrker sporten sammen på tværs af generationer. En af disse er familien Korsgaard Hjaltelin. Her er en række af deres oplevelser med golf for begge forældre, de to børn…. og deres hund.

“Der er mange årsager til, hvorfor vi synes, at golf er en fantastisk familiesport.” Her er et udpluk: Sporten giver mulighed for, at børn, unge, voksne og ældre kan spille sammen, uanset niveau.

  • Vi som forældre har nogle fantastiske oplevelser sammen med vores unge mennesker. På sådan en runde på ca. 4 timer kommer der mange gode snakke omkring stort og småt.
  • Frisk luft og skønne naturoplevelser.
  • Rigtig gode muligheder for en fælles aktiv fritid. Efter en god golfrunde er der masser af snak omkring aftensbordet om dagens oplevelser.
  • Stærkt sammenhold på tværs af generationer.
  • Som familie indgår man i et stort socialt fællesskab i klubben.
  • Rigtig god motion.
  • Hunde kan luftes samtidig 🙂
  • Man opnår gode sociale kompetencer. Når man f.eks. til turneringer bliver sat sammen med andre man ikke kender, så bliver man nødt til at lære at snakke med alle. Som vores ældste søn sagde, da han startede på efterskolen og ikke kendte en sjæl ” det er jo egentlig bare ligesom når jeg spiller turnering og heller ikke kender dem, som jeg skal spille med”.

Det er aldrig for sent

Ib Thomsen har rundet de 90 år (og lidt til), og han spiller stadig golf 3-4 gange om ugen, når vejret er til det. I Nordvestjysk Golfklub er Ib alderspræsident, men klubben har mange andre yngre seniorer, der nyder golfspillets glæder i den flotte natur.

Spil med andre

I Nordvestjysk Golfklub knytter man nye venskaber. Ib Thomsen fortæller:

“Jeg spiller mest med fast makker, men også med nogle af de mange yngre medlemmer, og jeg møder derfor rigtig mange dejlige mennesker. Jeg glædes hver gang over vores utrolig fine bane.”

Motion 

“Jeg kom i gang med golf, da jeg var 64 år og det var ikke for sent. Nu har jeg haft 25 års jubilæum og stopper ikke endnu. Jeg får frisk luft og motion i massevis.”

Ungdomsspilleren Victoria - nye venner og udfordringer

Golf er en spændende sport – også for unge. I Nordvestjysk Golfklub er der en aktiv juniorafdeling, der har 37 unge spillere mellem 6 og 18 år og 36 fra 19-25 år.

Fællesskab

”Det var sjovt at begynde med golf, fordi vi hurtigt blev en del af et større fællesskab, og uanset niveau kan vi alle spille sammen. Selvom golf ikke er en direkte holdsport, så er der et super fællesskab i vores juniorklub på tværs af aldre og køn”, fortæller Victoria og Lasse – to af klubbens aktive unge spillere.

Klubbens juniorafdeling arrangerer sommerlejr og tager ofte ud til andre klubber for at dyste mod andre unge golfspillere ”Vi har begge været afsted til en masse turneringer. Hver gang vi er afsted møder vi nye mennesker og får nye venner” fortsætter Victoria og Lasse.

En sport der udvikler

Golf er en god sport for børn og unge, som gerne vil ud at røre sig. Eller hvis man bare vil ud at hygge sig med en forælder, ven eller bedsteforældre m.m.

Man udvikler sig ikke kun fysisk men også mentalt, fordi det kræver stor koncentration at spille golf

Der er fællestræning for juniorerne 2 gange om ugen. Victoria og Lasse er blevet bidt af golf, og om deres træning fortæller de: ”Vi træner næsten alle hverdage, og spiller turneringer i weekenden. Alle de mennesker vi har mødt på banen eller i klubhuset er virkelig søde og hilser altid igen, når man siger “hej” eller vinker. Vi er også kommet ind i en sportsklasse med golf, og det er noget af det bedste der er sket for os. Vi har fået så mange nye venner, som har det samme mål som os: at blive så god til sin sport som muligt.”

Scroll to Top