BANEN

Banebeskrivelse

Nordvestjysk Golfklub har igennem de senere år gennemgået en række ændringer – specielt på Bakkedal-sløjfen.
Derfor anbefaler vi GLFR som baneguide

Har du spillet Danmarks bedste par 5 hul?

Danmarks bedste par 5 hul finder du på NVG’s baneanlæg.

Dansk Golf har lavet en storstilet undersøgelse og kåret det bedste par 3, par 4 og par 5 hul i Danmark. Valget af bedste par 5 hul faldt på NVGs Bakkedal 3. Det er vi meget stolte af.

Se begrundelsen her

NVG’s bane er i fremragende stand

Beliggenhed – beliggenhed – beliggenhed. På grund af banens beliggenhed i Nationalpark Thy med masser af plads og undergrund bestående af sandklitter, finder du her hele året unikke forhold som f.eks.

  • Altid tørre fairways (banen er aldrig lukket pga vand)
  • Ingen hvide pæle (og næsten heller aldrig blå)
  • Hurtige greens

Se i øvrigt Lokalregler her

Pinplacering

Alle flagstænger er udstyret med et lille gult flag, der indikerer placering på green: Se vejledning her

Naturen omkring banen

Banen, som ligger i Nationalpark Thy, er en typisk ”Vesterhavsbane” beliggende i en flot gammel plantage, plantet for at beskytte indlandet mod sandflugten. Området bærer præg af at ligge meget tæt på havet (ca. 4 km), hvorfor vegetationen oprindeligt bestod af bjerg- og klitfyr. Disse indkranser stort set alle banens huller, og vi betragter dem som vores rough – deraf udtrykket, ”i Nordvestjysk Golfklub er roughen 6 m høj”

I årenes løb er der plantet mange ege-, bøge- og andre løvtræer, og dermed er det blevet en endnu mere vekslende natur, der omgiver banen. Dette har samtidig medført et mere rigt dyreliv, hvor harer, egern, råvildt og kronvildt ses jævnligt. Dyrene er ikke sky, da der er meget begrænset trafik – udover golfspillerne.

Banen er karakteriseret ved udfordrende fairways – til tider grænsende til det svære, da disse ikke har et naturligt muldlag, men mange steder ligger ovenpå op til 40 meter klitsand. Teesteder og greens er bygget efter alle kunstens regler og de forskellige arkitekter har skabt endog meget svære og kuperede greens på de fleste huller. En del fairways har linkskarakter med en udformning, som er sjælden og meget smuk.

Vælg hul

Scroll to Top